Tacrom achiziţionează echipament nou – Unitate de Pompare Multifuncţională II

martie 5, 2014

Datorită interesului crescut exprimat de companiile E&P din România şi succesului înregistrat de prima Unitate de Pompare Multifuncţională, Tacrom Services a achiziţionat de la C.A.T. Construction o a doua unitate, de data aceasta cu un design mai compact, cu operaţiuni automatizate şi dirijate de la nivelul unui panou de control, şi cu un sistem modern de obţinere a datelor, capabil să transmită informaţii către client, în timp real.
Toate acestea cresc viteza de mobilizare (câteva ore de la efectuarea cererii), îmbunătăţesc controlul asupra operaţiunilor şi funcţiilor echipamentului şi îi permit clientului să vizualizeze în orice moment modul de sefăşurare a operaţiunii.
Unitatea de Pompare Multifuncţională este un echipament complex capabil să realizeze operaţiuni de acidizare (decapare sau pompare sub presiune), deparafinare, curăţarea sondei, brine blocks, operaţiuni de controlare a nisipului etc.
mppu2
Utilajul dispune de o pompă centrifugă (maximum 4 m3/ min) şi de o pompă Roper cu o capacitate de 800 l/min. Acestea pot amesteca orice tip de substanţă chimică lichidă. Toate pompele şi rezervoarele de stocare sunt rezistente la coroziunea acizilor clorhidric şi fluorhidric. Unitatea dispune şi de rezervoare de stocare cu o capacitate de 6m3 pentru amestecarea fluidelor. În cadrul operaţiunilor de curăţare cu spumă, sistemul de obţinere a datelor poate înregistra şi afişa cantitatea de nitrogen pentru a determina cu exactitate calitatea spumei. Sistemul de încălzire de 3 500 000 unităţi poate încălzi apa sau uleiul în timp ce efectuează operaţiuni de deparafinare sau alte operaţiuni. În plus, camionul este adecvat oricărui tip de drum, făcând accesibilă orice zonă de foraj, tot timpul anului.